Upphovsrätten

Matematik

I matematiken använder vi material från många olika källor. Vi arbetar mycket laborativt och digitalt med de länkar som går att återfinna under fliken ”spelhåla”. Eftersom alla lärare på skolan är med i Matematiklyftet har vi även använt oss av problem och uppgifter som går att återfinna i det materialet. Dessutom använder vi oss av läromedlet Matteborgen (Sanoma utbildning) på vissa av våra stationer.

Läsprojekt

Det läsprojekt som vi arbetar med här är inspirerat av Hanna Larssons (lärare Gunneboskolan, Lund) ”Läs, skriva och reflektera” (Metod och Fakta). Idén om att eleverna ska publicera sina arbeten på en blogg hämtades från Helenelundsskolans (Sollentuna kommun) läsprojekt där detta testades.

Vi hänvisar till författare/källa när vi publicerar andras bilder, texter eller tankar och arbetar med begrepp som titel, författare, utgivningsår och förlag. Vi tänker på och pratar med eleverna om att endast publicera bilder som är ”public domain/gratis för kommersiellt bruk”.

Vi har också de fall där vi tvekat varit i kontakt med författare och också lagt en Creative Commons licens på vårt egna verk för att kunna härleda ursprunget till författarens verk. Se Den Tänkande Läsarens Hjul som beskrivs under ”Den pedagogiska kopplingen”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *