Sammanfattning Freja Grupp 8

Jag har läst Johan och Peter 2 volym Ensam krigare och Ensam med hajar. Man får veta vad dom tänker i samma stund fast i olika delar i boken. Det är två killar i 10 års åldern som är huvudpersonerna. Boken handlar om Johan och Peter, och hur dom har det hemma. Johan blir mobbad i skolan av Peter, Danne och Steffe. Johan bor i ett tält/tippi på deras balkong, på helgerna brukar han gå i kniv skola som hans pappa leder.Johans mamma vill att dom ska bli kompisar men det går inte så bra. Linda och Johan brukar leka med varandra. Peters mamma röker men hon försöker sluta Peters pappa dricker. Det händer väldigt mycket saker i denna bok te.x  skjuter Johan en pil i Peters axel när dom slår Linda. Dom (Peter, Danne och Steffe) tvingar också med Johan järnvägsstationen för att ta sönder ett elskåp.

Jag tycker att budskapet är att alla kanske  inte har det så bra hemma och i skolan och att alla är olika. Budskapet kan också vara att man ska tänka på att det inte bara den som blir mobbad som kan må dåligt utan också den som mobbar. I den här boken finns det många budskap.

Jag skulle inte rekommendera denna bok, dom svär jätte mycket och man förstår inte så mycket, den var ganska dålig. Om dom skulle skrivit lite mer försåtligt och mindre svordomar så kanske den skulle varit lite bätre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *