Sammankopplare Grupp 7 Mauritz

Jag har läst boken Allis med is. När Allis gick på en annan skola hade hon en vän som hette Ann. Men en dag när hon och Ann gick ut från skolan blev Ann överkörd. Allis pappa gick i konkurs och hennes föräldrar fick jobb på en båt. Allis fick bo hos sin mormor och morfar och hon fick börja i en ny skola. Bredvid Allis satt en kille som också var ny. Han hette Sigge. En gång när en fågel flög in i skolans fönster gick Sigge ut för att hjälpa fågeln. Han förvarade fågeln i sitt skåp, men till sist fick fröken reda på det. Allis gav nycklarna till vinden till Sigge så att fågeln kunde vara där. Allis och Sigge hjälpte till att sköta om fågeln och Sigge och Allis träffades mer och mer. Men en dag när Allis skulle till Sigge var manskapsvagnen där han bodde borta. Han hade flyttat för att Sigges pappa var byggarbetare och hade fått jobb på ett annat ställe. Fågeln Allis och Sigge tagit hand om släppte Allis ut. Allis mamma och pappa kom hem från havet och dom flyttade till en ny stad. Hon började i en ny skola och i den skolan gick även Sigge.

Jag tror att budskapet med boken är att det är viktigt att ha vänner och få vara med sin familj.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *