Sammanfattning grupp 4

Jag har läst boken trädet och tiden. Boken handlar om en flicka som reser i tiden och vill ändra det förflutna. Flickan heter Emma.  Men hon har det inte så bra hemma för hennes föräldrar bråkar och hennes bästa vän Lovisa har vuxit ifrån henne. Hennes gammelmormor Matilda är hennes bästa vän just nu. Emma älskar också att vila i kastanjen. Men ibland händer det konstiga saker. Hon vaknade upp en gång år 1911 när hon slumrat i kastanjen. Där så såg hon sitt hus år 1911. Många fler saker händer i boken men jag plockar ut det viktigaste. Matilda berättar för henne massa saker och historier på den tiden hon levde. Sen fortsätter det att hända olika händelser. En bit senare i boken nämner Matilda att hon har en syster som heter Sofie. Henne hade Emma träffat år 1911. Matilda berättar även att Sofie dog av en bil när hon var tretton. Sofie jagade efter deras katt som hade rymt. Efter det försöker Emma åka tillbaks och ändra det förflutna. Alla problem vill hon ska lösas. Detta var min sammanfattning. Jag tyckte att boken var ganska bra men hade väldigt svåra ord och de hoppade från tid till tid. Det var mycket innehåll som jag inte fick med.

Jag ger boken 6 av 10.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *