Orsak/verkan Ida grupp 9

Orsak: Jag tyckte att det var spännande när det kom en annan dräng till gården. Ivo hade låtsas vara dräng ett tag och var helt slut. Då kom Ida, en som jobbade på gården, och en annan dräng som var den riktiga drängen springande. Dem kom på att Ivo inte var den riktiga drängen och då blev Ivo rädd och började springa. Det tyckte jag var spännande för att dem hade varit så snälla mot honom, gett honom mat och det han behövde men sen så var han inte den riktiga drängen.

Verkan: Konsekvensen av händelsen blev att Ivo var tvungen att springa för livet. Han sprang och sprang. Han hörde hästar bakom honom och Ivo trodde att han skulle bli tagen när som helst. Jag tycker att Ivo skulle försökt berätta sanningen om sin resa och det han varit med om för då så skulle dem kanske förstå att han inte var en tjuv som dem trodde då. Men Ivo hade tur för Ivos pappa lyckades fånga hans amulett så att dem förstod att dem var en familj och då blev det ett väldigt lyckligt slut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *