Persongranskare Greta Grupp 5

Denna vecka är jag persongranskare till boken ”Fröken Europa” skriven av Kerstin Gavander.

Denna vecka valde jag Kristin. Henne valde jag därför att jag tycker att hon är en nyfiken och rolig tjej och hon verkar tänka på många saker. Alltså hon funderar mycket på vad som händer och släpper inte det i första taget! Denna vecka läste i ganska mycket men i börjarn var hon sjuk och var hemma från skolan. Hennes kompis Petrus (som går i hennes klass) kom hem till henne och berättade om alla resor och vad de pratat om i skolan. Kristin tyckte att det lät jättespännande och ville tillbaka till skolan nästa dag fast att hon fortfarande var förkyld. Lite längre fram i boken handlade det om när hon gick i skolan och om hur mycket de fick ljuga för att inte avslöja deras hemlighet om att de reser europa resor. Klassen fick rösta om de verkligen skulle fortsätta med resorna eftersom att de var tvingade att ljuga så mycket för att inte avslöja något. Kristin röstade också och mer än hälften av klassen ville fortsätta, så så blev det!

Om jag skulle träffa Kristin idag skulle jag fråga vad hon tryckte var bra och vad hon tyckte var dåligt med Europaresorna. Mitt citat denna vecka är:

Eva, Eva! Är du där?

Det var när klassen skulle ljuga om att Eva inte var i grupprummet. Det tyckte jag passade bra till Kristin.

Av Greta 5a

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *