Orsak/Verkan Viktor Grupp 5

Jag läser boken ”Fröken Europa”.

Orsak: I boken står det att ingen hade lust att åka på resa just den här dagen. Det hade varit idrottsdag på förmiddagen så alla var jätte trötta. Knackningen kom som vanligt helt oförberett men till och med Eva sa tyst för sig själv, han ska ju inte komma idag. När Eva frågade var det ingen som svarade, efter ett tag sa Olle att de var alldeles för trötta och alla andra höll med. Då sa Eva att någon måste åka, att man inte kunde tacka nej till resorna.

Verkan: Där kände jag att det var lite som att Eva tvingade någon av eleverna att åka. Då kanske klassen tyckte att hon var lite för taskig. Hon kunde istället sagt det lite snällare eller bara gott in till grupprummet och sagt till pojken att vi får ta en resa någon annan dag. Då kanske inte klassen blivit lika häpna. Men det kanske inte går att ställa in resorna så det kanske var lite bra att någon åkte men hon kunde sagt det lite snällare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *