Sammanfattning – Grupp 5 – Sara

Vi har läst Fröken Europa av Kerstin Gavander. Boken handlar om en klass som har en fröken som heter Eva. Eva är lite annorlunda jämfört med de andra lärare. Hon vill absolut ha 24 elever i sin klass. Hon skickar eleverna en och en runt på resor i Europa genom grupprummet. När de reser träffar de pojkar som visar dem runt i olika länder i Europa. Efter ett tag förstår eleverna att det inte är olika pojkar utan samma pojke som bara byter namn. Eleverna gissar att det är Evas son. De gissa också att Eva bor i grupprummet. I slutet av boken får eleverna reda på att deras gissningar var rätt. Det var Evas son och hon bor i grupprummet.

Jag tror att meningen med boken är att man inte ska vara rädd för att ha sina egna åsikter. Det tror jag p.g.a slutet. Eva berättar om hur det var i sitt land när hon var lärare där. Jag tror också att en mening med boken är att lära barn om länderna i Europa. Det tror jag p.g.a att i boken handlar ganska mycket om länderna i Europa. Jag tycker att de har fått med fakta om länderna i Europa på ett bra och roligt sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *