Orsak/verkan – Elika Grupp 3

Orsak
Klass 6 a och b hade en klädbytar dag där de bytte kläder med varandra. Det gjorde de för att ta hand om miljön genom att inte behöva köpa nya kläder utan byta kläder med varandra istället. Billy tog med sig en jeansväst som var Billys bror, Jimmys.

Verkan
Konsekvensen blev att Billy blev arg på Tobbe för att han bytte till sig jeansvästen. Då började de bråka för att Billie sa att om Jimmy fick veta att Tobbe fått västen skulle han bli arg. Men Tobbe ville inte ge tillbaka den för att den nu var hans.

Om Billy inte hade tagit med sig Jimmys jeansväst hade Tobbe inte kunnat ta den och då hade Billy och Tobbe inte bråkat.
Jag tycker att det var onödigt att Billy tog med sig västen för att han ändå inte ville att någon skulle ta den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *