Petrus och silvertjuvarna (spågumma) Grupp 3

Boken heter Petrus och silvertjuvarna och den är skriven ut av Magnus Tyrgrim.

Jag tror att boken kommer att handla om en pojke som bor nära Sala silvergruva i Bergslagen. Jag tror även att hans pappa kanske jobbar nere i gruvan och att han kanske ska bli en gruvarbetare när han blir stor.

Det som jag tror kommer att hända i boken är att det kommer att komma rövare som är ute efter silver och att de kommer splittra Petrus och hans familj. Petrus kommer att fly ut i vildmarken med en stulen häst. Jag tror att han kommer att träffa nya vänner och slåss mot rövare när han flytt. Men i slutet ut av boken så tror jag att Petrus kommer att hitta sin familj igen.

Detta tror jag därför att  bokens titel är Petrus och silvertjuvarna och då antar jag att boken kommer att handla om en pojke som heter Petrus och att det även kommer att vara tjuvar inblandade.                                                                                                  På framsidan ut av boken är det en bild där en pojke sitter på en häst som flyr bortifrån två män som står och ropar efter dem. Pojken som antagligen är Petrus ser rädd ut och tittar över sin axeln som om han är rädd att männen ska följa efter honom.  Men jag tror även att boken kommer att utspela sig för länge sedan för huset som Petrus och hästen flyr bort ifrån ser ut som ett gammalt hus eftersom att det är uppbyggt ut av stockar och saknar färg. Men det tror jag också eftersom att Petrus har medeltida kläder på sig.                                                                                              Men lite ut av detta stod även på bokens baksida så jag är ganska säker på att det kommer att handla om det som jag har skrivit.

Av: Sofia 6a

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *