Petrus och silvertjuvarna – Spågumma grupp 3

Boken heter Petrus och silvertjuvarna och är skriven av Magnus Tyrgrim.

Jag tror att denna bok kommer att handla om en pojke som är ungefär 12 år gammal han flyr och stjäl en häst. På rubriken och bilden förstår man att det handlar lite om en pojke som tagit en häst och tittar bak på två män bakom honom, Pojken ser väldigt rädd ut som att han blir jagad eller att dom där männen ville ha silver då det står silvertjuvarna, då dom där tjuvarna gjorde inbrott i Petrus hus då han blev rädd och sprang ut. På vägen tror jag att han tog en av banditernas häst och sprang iväg så långt han bara kunde. Jag tror även att Petrus får lära säg att leva själv och ta hand om sig själv även att han nog kommer få massor av kompisar som inte heller har en familj. Petrus kommer nog få vara med om ett tufft äventyr och vara med om mycket spännande. I slutet så tror jag nog att efter allt han vart med om så kommer han äntligen hitta sina föräldrar och att dom alla hade mycket att berätta om vad dom vart med om.

AV: Leonie 6c

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *