Petrus och Silvertjuvarna (Spågumma) Grupp 3

Boken heter ”Petrus och silvertjuvarna” och är skriven av: Magnus Tyrgrim

Jag tror att boken kommer att handla om att Petrus flyr från sitt hem pga, rövare eller silvertjuvar och skiljs från familjen. Sen så försöker han hitta tillbaka till sin familj men det tar såklart ett tag.

Förmodligen kommer han att möta många faror som t,ex: Silvertjuvar, banditer och vilda djur. Han rider omkring i hela Bergslagen och när han hittar sin familj varnar han några vakter så är tjuvarna är gripna.

Jag tycker att detta låter som en bra bok och jag tror att detta kommer att hända för att.

Han har en häst och de flesta skulle leta efter sin familj om de kom bort från de och inte kräva hämnd så fort hen kommit i säkerhet. Han såg ut att vara runt omkring tolv år så han kan nog inte besegra banditerna själv.

På baksidan står det att:

Han flyr från hemmet och letar efter sin familj. Han träffar många vänner och lär sig lita på sig själv. Då funderar han vad banditerna vill och om en av de som hade en vass kniv. Vad har de för fuffens på gång?

 

Av: Lucas

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *