Petrus och silvertjuvarna spågumma grupp 3

Petrus och silvertjuvarna spågumma grupp 3

Boken heter Petrus och silvertjuvarna och är skriven utav författaren Magnus Tyrgrim. När jag kollar på framsidan av boken så ser jag en pojke som ser väldigt rädd ut, han rider på en brun häst och har två människor bakom sig som ser ut att vara väldigt arga. Det ser ut att vara hans föräldrar för han rider bort från sitt hus men jag är inte säker för man ser inte detaljer så det kan vara någon helt annan det kan kanske vara silvertjuvarna han red bort från. Petrus har långt hår med en grön tröja,gråa byxor och bruna kängor.

Så när jag kollar på bilden och ser rubriken så tänker jag på sala silvergruva för att det står silvertjuvarna. Det tror jag för att husen ser inte ut att vara lika dana som vi kan se nu utan ser mer ut att vara från då man grävde i sala silvergruva . Jag kollar också på kläderna och då ser dom också ut att vara från en längre tid bakot i tiden.

På baksidan står det att Petrus lever under 1600 talet i bergslagen, och att han rymmer från sina rövare. När han gör det kommer han att träffa på nya vänner och nya äventyr. Han måste också övervinna sina rädslor.

Av: Mauritz

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *