Petrus och silvertjuvarna spågumma – grupp 3

Boken heter Petrus och silvertjuvarna och är skriven av Magnus Tyrgrim.                     Jag tror att boken kommer handla om Petrus som kommer fly från rövare eller tjuvar som kommer till deras by. Eftersom boken heter Petrus och silvertjuvarna är de kanske silvertjuvar och vill själa deras silver. Det står på baksidan att det här händer i Bergslagen därför har det kanske med Sala silvergruva att göra också. När rövarna eller tjuvarna kommit till deras by kommer nog Petrus ta en häst från de och fly. Det tror jag för att på framsidan är det en bild på en pojke på en häst som verkar fly från ett hus. Det verkar också komma rök från huset i framsidan så rövarna kanske eldar huset. Jag tror att Petrus kommer att skiljas från sin familj. Han kommer nog träffa nya personer medans han försöker hitta sin familj igen och tillslut kommer han nog hitta sin familj igen.

Av: Elika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *