Personbeskrivningar – Greta Grupp 9

Vi läser boken ”Bakom den blå dörren” av ”Inger Skote”.

Person 1

Person 1 är en väldigt stängd och tystlåten person. Alltså att hen inte är öppen för så många och berättar nästan aldrig om sig själv. Hen bara finns. Hen har ett väldigt dåligt självförtroende och nästan hatar sig själv. Hen gillar inget med sig själv, inte utseendet, inte personligheten. Inget! Hen blir lätt avundsjuk och trycker ner sig själv. Hen blir ibland irriterad på de i sin omgivning ifall de säger något som hen misstolkar och gör om till något dåligt om sig själv. Det visar att hen trycker ner sig själv. Hen blir retad och är nästan osynlig i skolan av både elever och lärare, utan att ha gjort något fel! Men egentligen är hon speciell, underbar och godhjärtad ifall hon bara vågade visa det, tror jag! Hen är blond och har väldigt ljus hy.

Person 2

Person 2 är en glad, rolig och skämtsam person! Hen tvivlar inte på att prata om sig själv eller andra! Hen gör det bästa av situationen och försöker hjälpa alla och göra så att de har det bra. Hen kan hålla koll på sig själv och säger nästan aldrig elaka eller kränkande saker till andra med mening. Ibland kan hen råka säga fel sak i fel situation, som t.ex. ett skämt när någon är sorgsen för att muntra upp en. Då blir allt ofta fel och personen blir irriterad på hen. Men hen vill alla väl och i denna situation försöker han alltid hitta vägar för att inte oroa hans vänner! Hen är alltså en omtänksam, skämtsam och positiv person! Hen har rött kort hår och fräknar!

Person 3

Person 3 är en speciell person. Hen vill alla väl och försöker liksom person 2 gömma sin orolighet, fast det funkar inte lika bra. Hen gör allt som den kan för att klara av den svåra tiden som inlåst bakom den blå dörren och hen sätter stor press på sig själv att  fixa allt till rätta. Men om hen inte lyckas är hen en jättedålig person, enligt hen själv. Person 3 har gått igenom mycket i sitt liv, både underbara saker och hemska saker. De hemska sakerna har gjort stora konsekvenser för hen som kanske inte märks jättemycket på utsidan, men på insidan.  Därför är det extra svårt att inte bryta ihop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *