Den osynliga flickan spågumma – Elika grupp 3:1

Det här är vad jag tror kommer att hända i boken Den osynliga flickan.
Innan jag läste på baksidan av boken trodde jag att det skulle handla om en flicka som inte är så fri eller har många möjligheter för att hon är en tjej. Därför klär hon ut sig till någon annan. Och sedan kommer hon kunna göra fler saker som t.ex. att jobba så att familjen får pengar.
Nu när jag läst på baksidan vet jag också att hon bor i Afghanistan och har det svårt i landet. Hon kommer att klä ut sig till en pojke för att kunna arbeta på marknaden när hennes pappa hamnar i fängelse. Jag tror att hon kommer att få ett jobb på marknaden för att alla tror att hon är en kille. Sen tror jag att hon kommer att berätta för sin mamma att hon gör det för att hon ska förstå varifrån pengarna kommer och var flickan kommer att vara om dagarna. Tillslut kommer nog de på marknaden få reda på att hon är en tjej och då blir hon kanske tvungen att fly från landet. Jag tror inte bara att boken kommer att vara spännande utan också att vi kommer få tänka från någons perspektiv som inte har det så bra i sitt land och inte är fri för vem man är.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *