Den osynliga flickan spågumma Mauritz Grupp 3:1

Jag tror att boken kommer att handla om den osynliga flickan, för att det är vad som står som rubrik och det är en bild på en flicka på framsidan av boken. Jag tror att hon inte är från Sverige eftersom att hon har någon sorts täckande huva, vilket jag tycker man inte ser i Sverige. Flickan kanske också kommer från ett land där tjejer har mindre rättigheter än i Sverige och kanske därför ignorerats helt just för att hon är en tjej det är därför titeln i boken är den osynliga flickan.

Efter att ha läst på baksidan så ser jag att hon heter Parvana och är 11 år och inte kommer från Sverige det står också att Parvana måste klä ut sig till en pojke. Men varför? För att hon inte har tillåtelse på grund av någon religion eller för att det är olagligt att gå ut om man är flicka i Afghanistan där bara män får vara ute och göra vad dom vill. Varför måste hon ha en huva över huvudet så att man bara ser ögonen. Är det också religion eller regel? Är det olagligt för flickor att visa sitt huvud?

Vad kommer att hända med pappan? Kommer Parvana att säga till sin mamma att hon har klätt ut sig till pojke för att jobba? Varför tar hon jobb på marknaden? Har hennes mamma ingen kunskap alls eller var hon dålig i skolan och fick inget jobb, är det olagligt att jobba som kvinna? Är det därför Parvana måste klä ut sig? Vad gör i så fall kvinnorna och flickorna hemma?

Jag tror att det kommer gå bra för henne på marknaden men att hon någon annan gång när hon ska köpa mat eller ska hämta vatten kommer vara tvungna att fly från stället. För de måste ha en man för att få lov av mannen i familjen att gå ut.

Av:Mauritz Grupp 3:3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *