Omar – Budskap (Petrus och silvertjuvarna) Grupp 1

Vi har läst boken Petrus och silvertjuvarna. Författare: Magnus Tyrgrim.

Jag ska skriva budskapet om boken som vi har läst på läsprojektet och svara på några frågor också.

Jag tror budskapet med boken är att man aldrig ska ge upp och att man alltid ska ta det lugnt och inte stressa och alltid kunna tro att man kan. Jag tror så för att Petrus har aldrig gett upp även hur svårt det har varit för honom har han alltid försökt och försökt och kolla han lyckades ju på slutet att hitta sina föräldrar. Han letade hur svårt det än var och till och med när det kunde varit farligt t.ex från boken ”Bulan var snabbast av de båda männen och gjorde ett utfall mot Petrus”. När han var stressad så gick ingenting bra men när han tog det lugnt så gick allt mycket bättre, hittade inget exempel. Jag tror författaren skrev denna bok för att han ville förmedla budskapet till de unga läsarna och kanske till de äldre också men jag tror boken mest ska vara för de yngre. Men han vill förmedla detta budskap för att man ska lära sig att hantera vissa läggen på olika slags sätt. Jag skulle gärna förmedla denna bok till andra kamrater, speciellt de som kanske inte kan hantera visa lägen på ett bra sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *