Sammanfattning Världsklass Felix Grupp 8

Boken Världsklass är uppföljaren till boken Fröken Europa och handlar bland annat om ”Världsklass” (mer info längre ner) som består av Kristin, Petrus, Serkan, Tobbe, Billy, Isabel, Kajsa, Maryam, Martina och Josefin.

Boken börjar med att Kristin, Petrus, Martina, Serkan och många av dom andra från klass 5A börjar i 6:an och får sin nya lärare, Ruben. Först är dom flesta i klassen lite skeptiska mot Ruben men med tiden börjar dom gilla honom mer. Efter några dagar så har Billy två partyn för alla från den gamla klassen men inte alla kommer till det andra partyt. Men dom som kom bildar ”Världsklass” som ska resa via luckan i grupprummet till olika platser i världen och försöker att göra en skillnad medan dom letar efter Eva. Eva är deras gamla lärare som försvann tillsammans med sin son in i grupprummet i slutet på 5:an. Under årets gång så ger Ruben klassen många olika uppgifter och läxor som kan hjälpa till  så att man får en bättre värld. Efter skolan så samlas världsklass i grupprummet för att resa iväg. Det dröjde inte länge innan Billy en dag hittar Evas portfölj i grupprummet vilket fick Världsklass att bli ännu mer beslutsamma att hitta henne. Därefter följer en rad utav uppdrag från Ruben och flera resor. Tillslut så är det bara Kristin som inte har åkt på sin resa än. Under tiden innan resan funderar hon mycket på om hon verkligen vill åka och bestämmer sig till sist för att göra det men tillsammans med en till från världsklass, nämligen Tobbe. Var dom hamnar och vad som händer sedan får ni bara veta om ni läser boken.

Tanken med boken är att man ska lära sig mera om hur man kan göra det bättre i världen och dämpa våra utsläpp vilket det står väldigt mycket om. Den får mig att tänka på om det finns mer saker jag kan göra för att dämpa mitt ekologiska fotavtryck.

Jag tror att bokens budskap är att man ska tänka på naturen. Det tror jag för att boken hela tiden på olika sätt berättar om hur det kan bli om vi inte t.ex. dämpar våra avgaser eller om vi fortsätter att fälla skogar. Jag tror även att budskapet kan vara att man ska tänka på hur andra människor har det. Det tror jag för att boken berättade mycket om hur flera av karaktärerna blev lessna av sina resor när dom fick se andra lida. Jag tror också att budskapet kan vara att man ska tänka på vad man själv kan göra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *