Viktor – Spågubbe – Grupp 6

Vi läser boken ”Eldens Hemlighet” av Henning Mankel. Boken är bra, men sorglig eftersom huvudpersonens by blir ned bränd och förstod av banditer. Nästan hela byn blev mördade i attacken och även hennes pappa. Person som heter Sofia går RN lång vandring till en ny by. I den by blir Sofia och hennes syster Maria sprängd i en mina. Maria omkom på sjukhuset och Sofia överlevde med miste två ben!

Jag tror att boken kommer fortsätta genom att Sofia, hennes mamma Lydia och lillebrodern Alfredo kommer tillsammans sörja Maria. De kommer åka tillbaka till byn, men inget kommer kännas normalt igen och att hon får protes. Jag tror även att Sofia kommer börja sy mer med Totio och kanske testa hans symaskin tillslut. Det tror jag för att Totio verkar så snäll och hjälpsam. Men också för att Sofia alltid velat sytt och nu en gång fick pröva vill hon säkert göra det igen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *