Den tänkande läsarens hjul – Den osynliga flickan grupp 3:1

Innan läsning
Vad vet jag redan?
Jag vet att Parvana bor i Afghanistan och har det svårt. Hon följer alltid med sin pappa till marknaden för att hjälpa honom för att han har förlorat en del av sitt ben. Parvanas mamma och syster fick inte gå ut ur huset för att de är kvinnor. Parvanas pappa blir arresterad så Parvana och hennes mamma gick till fängelset för att ta tillbaka honom. De kunde inte hitta honom och när de kom hem hade de blåsor och blod över hela fötterna. Parvanas mamma låg på golvet och sov hela dagar så Parvana och Nooria fick ta hand om allt. Maten var slut så Parvana var tvungen att gå till marknaden för att köpa mat.

Vad tror jag att kommer hända?
Jag tror att Parvana går till marknaden för att köpa mat och då får hon smyga och försöka att inte vara synlig så att ingen taliban ser henne. Sen tror jag att hon lite längre bak i boken kommer att klä ut sig till en kille och sälja saker i marknaden så att de känar pengar. Jag tror att mamman fortfarande kommer att sova men kanske lite senare må bättre och kommer att kunna hjälpa hemma igen.

Varför ska jag läsa texten?
Jag ska läsa den hör boken för att jag lär mig mycket om Afghanistan och hur det är att bo där speciellt för en kvinna. Jag lär mig viktiga saker om landet som jag inte visste och samtidigt så är den spännande.

Medans jag läser
Inrebilder
När Parvana var i marknaden för att köpa mat fick jag en inrebild av att det var en stor plats som det var massor av stånd och folk som sålde saker. Min inrebild av Parvana var en ganska liten men ändå stark tjej som har en svart slöja på sig som nästan täcker hela ansiktet. Hennes sandaler är gamla och nästan sönder.

Frågor jag fick under läsning
Hur länge kommer fru Weera att stanna för att hjälpa de?
Hur ska de få tillbaka Parvanas pappa och hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *