Den tänkande läsarens hjul Razz grupp 3

Innan jag läser: Jag vet att Parvanas pappa har hamnat i fängelset tror de, och att fru weera har flyttat in och försöker hjälpa familjen vilket hon gör. Parvana klädde ut sig till kille för att kunna gå till marknaden och köpa saker och kunna gå ut.

Jag tror att Parvana och hennes mamma inte kommer att ge upp på att hitta Parvanas pappa för att hon precis klädde ut sig till en pojke. Men jag tror också att soldaterna kommer att komma hem till de igen och rota eller fråga saker om hennes pappa om det som hände och fråga om Parvana.

Jag läser den här texten för att få veta hur det är förutom Sverige hur andra länder styrs och vilka regler de har.

Medan jag läser: De inre bilder jag får är när Shauzia och Parvana träffas och när de går hem till Parvana. Och när Shauzia Parvana och de andra killarna gräver upp benen vid kyrkogården.

Efter läsning: Det som jag skrev om vad jag tror hända stämde inte så mycket för att Parvana och hennes försökte inte leta efter Parvana pappa, och soldater kom inte hem till henne. Det som jag skrev om vad jag trodde kommer hända stämde inte alls.

Sammanfattning: Det som jag läst hittills har handlat om, Fru Weera har flyttat in till de och Parvana är typ tvungen att sälja saker för att ingen i familjen kan och det är bara hon som är liten och kan klä ut sig till pojke. Så hon började gå ut till marknaden och läsa upp brev eller skriva brev till andra som hennes pappa gjorde. Nån dag så träffar hon en tjej som heter Shauzia och de ligger i samma situation och de blir bästa vänner och försöker samla pengar tillsammans genom att gräva upp dödskllar och ben efter kriget och sen sälja det. Det är en mystik person som kastar ner en sak varannan vecka men hon vet inte vem det är. Tillslut så säger Noori [Parvanas syster] att hon ska gifta sig.

Jag tror att Shauzia och Parvana fortfarande kommer va vänner och att hon flyttar in till Parvana. Och att kanske noori gifter sig. Jag tror också att Parvana och Shauzia kommer fortsätta samla skelett och döskallar och sen sälja.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *