Mauritz den tänkande läsarens hjul grupp 3:1

Innan läsningen: Vad vet jag redan? Jag vet att Parvana och en annan tjej som också klätt ut sig till pojke har fått ett jobb på en kyrkogård med att gräva upp skelett som kommit upp till ytan när det bombats, där får dom ihop extra pengar så att de kan starta ett nytt sätt att tjäna pengar. Då hade de tänkt att ha brickor där de har sina saker de vill sälja och springa runt till folk de tror vill köpa. Jag tror texten kommer att handla om att Parvana och hennes nya vän kommer att få ihop tillräckligt med pengar och sen starta med sin nya idee. Detta kommer att leda till att familjen kan köpa bättre mat än barra bröd och te. Jag tror också att Parvanas mamma och Fru Weera kommer att starta sitt företag där de ska skriva tidningar. Detta tror jag kommer att vara farligt då talibanerna kanske upptäcker vad de håller på med. Jag ska läsa denna bok för att lära mig mer om hur människor och då speciellt flickor och kvinnor har det i Afghanistan.

Medan då läser: Jag får en bild i mitt huvud av en människoskalle som ler mot solen efter att äntligen få se dagsljuset igen efter åratal under markytan.

Efter läsningen: Parvana och hennes kompis har startat med sin idee,men de kom olyckligtvis in på en arena där tjuvar blev bestraffade. Hennes mamma, syster och fru Weera har startat en skola. Parvanas kompis har berättat för henne att hon ska fly till Frankrike. Parvanas syster ska gifta sig. Vad tror du kommer att hända? Jag tror att Parvanas syster kommer att få ett bra bröllop.

Mauritz 6a

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *