Yxan Elias Sammanfattning Grupp 5

Nu har jag läst klart boken och ska sammanfatta den.

Huvudpersonen heter Brian och hans föräldrar har skilt sig. Han är på väg till sin pappa som bor i norra Kanada med ett privatflygplan när piloten får en hjärtattack och dör vilket gör så att planet störtar mitt i de kanadensiska skogarna. Brian lyckas bara styra planet så att det landar i en sjö och han överlever. Efter att planet störtade så bygger han en koja, han lär sig att göra eld och i början försöker han skaffa fisk med ett ljuster men sen så gör han en pilbåge och fångar fisk med den. Han börjar bygga en stor brasa som han ska tända när de som letar efter honom kommer men när de kommer så hinner han inte tända den och de ser honom inte. Efteråt så förändras han, han blir mer fokuserad på att överleva och på allt han behöver göra för att överleva. En dag så blir han anfallen av en älg och han skadar revbenen. Samma dag så kommer en tromb och förstör hans läger men han bygger upp det igen. Det går några dagar när han vilar och läker sina revben men sen en dag så ser han att en del av flygplanet sticker upp och han kommer på att det finns en nödväska med massa grejar han skulle behöva så han bygger en flotte och simmar ut till planet där han hittar nödväskan. När han öppnar den hittar han ett gevär, tändstickor och massa mat och andra grejer. Men när han hittar geväret och tändstickorna så är han inte säker på om han vill använda de eftersom att han har spenderat så lång tid på att lära sig att jaga och göra upp eld. Men där finns också en nödantenn som han sätter på trots att han inte tror den funkar. När han ska börja äta så kommer ett flygplan som sett hans nödsignal och det tar med honom hem där han får vara med på massa reportage och liknande.

SLUT Av: Elias

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *