Petrus och Silvertjuvarna- Precious

Innan du läser

Jag vet att Petrus var tvungen att fly från sitt hem eftersom rövarna rövat de. Petrus familj splittrades eftersom rövarna hade hade kommit. Petrus och hans bror tog en av rövarnas hästar och red iväg. Samtidigt de red splittrades de åt olika hål. Petrus hade aldrig lärt sig och rida med han lärde sig under äventyret. Han flydde och försökte senare att hitta ett ställe att sova i ett tag. Jag tror att Petrus kommer att hitta nya vänner som kan hjälpa han med att gå vidare och också att ge han olika råd.


Medan du läser

När jag läser boken koncentrerar jag mest på vad som händer med Petrus och hans familj. Jag kan föreställa mig Petrus fly från hans hem i panik, rädsla och samtidigt rida där ifrån med an av banditernas häst. I texten var det ganska många gamla ord och utryck som säkert inte används nu för tiden. De flesta orden förstod jag inte riktigt men försökte att koppla ihop de med meningen. Ibland pausar jag och försöker kort sammanfatta det jag har läst i boken.


Efter läsningen

Hittils har jag läst att Petrus försöker att hitta nånstans att sova över natten för att han visste att vädret inte skulle hålla sig länge. Petrus hittar en liten gården där två män arbetar. Petrus frågar snällt om han kan bara sova över natten men de två männen sa nej och sa att han skulle gå iväg. Nästa morgon går Petrus till samma gård för att ta lite vatten till sig själv och hästen. männen hör han och skriker att han ska bort från deras gård genast. De jagar han men Petrus hinner att springa iväg. Nästa gång tror jag Petrus kommer att ha lite utmaningar när han försöker att hitta hela hans familj.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *