Petrus och Silvertjuvarna – Marcus

Innan du läser

Det jag vet från tidigare är att Petrus hade flytt eftersom rövare hade kommit och rövat de. Han är helt ensam eftersom han lyckades fly. Med hjälp av en häst som lyckades sno från banditerna så letar han efter ett ställa att sova på och till och med att leva på under ett visst tag. Han är ovan att rida men lär sig under gången.

Medan du läser

Det fanns inte särskilt många ord som jag inte förstod men de som jag inte visste vad de betydde är för att är skrivet på ett gammalt sätt. Dessutom så är det inte så vanligt att höra de orden idag. Men jag fattade de ändå på ett sätt vad de menade genom att läsa meningen innan och koppla ihop ordet.

Efter läsning

Det jag har läst hittills har handlat om Petrus äventyr och vad som har skett under gången. Han flydde från hemifrån och red till en gård. Där fann han två män som arbetade. De verkade inte vela ha Petrus där och bad han lämna. Men några dagar återvände han tidigt på morgonen, innan de hade börjat arbeta än. Han gick dit för att han var väldigt törstig. Han drack vatten och sedan gav till hästen. Ett ögonblick senare så blev han jagad av arbetarna men lyckades komma ut. Senare så fann han ännu en gård men denna var mycket större och hade mer befolkning. Han fick stanna där och han fick god mat och ett ställe att sova på. Men han behövde arbeta för att kunna betala att vara där. Så han fick börja med att brygga öl, men fick sedan se hur det såg ut att arbeta i gruvan.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *