Sammanfattning Alexander grupp 9

Boken vi läser heter Imorgon är allt som vanligt skriven av Lina Stoltz.

Sammanfattning: Boken handlar om en flicka som heter Lilian. Lilian har en storebror och en stora syster. Dom heter Tintin och Tanja. Lilians familj har en hemlighet som ingen annan vet om. Det är att hennes mamma dricker lite för mycket ibland (alkoholist). Inte ens Lilians bästa kompis Nina vet om det.  En fredag kväll i skolan blev Lilian utvald till Lucia. Då blev hon både väldigt glad men efter en stund tänkte hon igenom och då blev hon genast lite rädd. Hon tänkte att hennes mamma kanske skulle komma dit och skämma ut henne när hon var full. Hon blev då osäker och tvekade lite på att vara lucia. Men Lillian ville innerst inne vara lucia, det var bara på grund av hennes mamma som hon tvekade att vara lucia. Det var då det skedde lite konflikter hemma hos Lilian. Både Lilian och Tanja blev besvikna på deras mamma. Lilians mamma började dricka mindre och mindre och tillslut när det var luciatåget så kom Lilians mamma utan att vara full. Efter någon dag så berättade Lilian sin hemlighet om mamma för Nina. Nina förstod och som tur var så hade nu Lillian någon att prata med om det.

Budskap:  Jag tycker att budskapet i den här boken var att man inte ska hålla hemligheter för alla man känner. Om man då berättar känns det direkt mycket bättre och klumpen i magen försvinner då. Det kanske är lite pinsamt att berätta en sådan sak men det är väldigt skönt att ha någon att prata med.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *