Avslutande reflektion Ida grupp 8

Jag tycker att läsprojektet har varit ett väldigt bra sätt att lära sig läsförståelse och att hålla diskussioner. Det har varit kul och jag har lärt mig väldigt mycket. Jag tycker även att det har varit kul för den lektionen är inte som alla andra lektioner. Istället för att bara sitta och jobba för sig själv som man oftast gör på de andra lektionerna så får man vara i en grupp och diskutera olika böcker. Jag har även fått syn på vad jag själv gillar för böcker vilket har gjort att det blivit lättare för mig att hitta böcker på fritiden. Jag har lärt mig jättemycket. Jag har blivit bättre på läsförståelse och olika strategier som man kan använda när man läser böcker för att det ska bli lättare. Jag har lärt mig att reflektera böcker som jag läst. Jag har även blivit mycket bättre på att samtala i grupp och på att våga säga vad jag tycker. Det var jag inte så bra på innan men nu har jag fått en möjlighet att utveckla min diskussionsförmåga. Jag tycker också att man blir bättre på att skriva texter för när man ser hur andra texter är uppbyggda så kan man göra likadant själv. Man blir bättre på att läsa högt med flyt och inlevelse. Jag skulle rekommendera att ni gör det med era nästa fyror för det är ett väldigt bra sätt att lära sig läsförståelse, att diskutera och att skriva inlägg. Det är också bra träning att skriva inlägg och texter som allmänheten kan läsa och inte bara lärarna. Man får lära sig att ta ansvar över sitt skolarbete genom att ta tid till att göra läxan och att ta med boken/ materialet till nästa träff. Om jag var lärare skulle jag se till så att eleverna fick olika läxor och inte behöver göra samma så många veckor i rad. För de senaste veckorna har vi nästan bara skrivit om ”den tänkande läsarens hjul” vilket blev ganska tråkigt efter ett tag. Om man fick mer variation blir man mer inspirerad till att göra läxorna för ibland kändes det bara långtråkigt. När vi hade de olika rollerna så var det mer variation så det var roligare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *