Författar besök Felix Grupp 8

Jag tyckte att författar besöket var bra och ganska lärorikt för att vi fick chansen att prata med en författare och då få svar på frågor om hur det är att vara en författare t.ex. att det tog ungefär sex månader för Magnus Tyrgrim att skriva ”Petrus och silvertjuvarna”. Något som jag fastnade för var att han berättade hur han fick inspiration för karaktärerna i boken alltså att han bara tittade på folk eller att han tog vissa personlighets drag från sig själv. Något som Magnus berättade som var nytt för mig var att det tog kortare tid att skriva boken än vad jag trodde att det gjorde. Jag tror inte att författar yrket skulle vara något för mig för att jag verkligen inte skulle kunna sitta ner under så långa perioder av tid och bara skriva ner flera sidor av en historia som man själv har kommit på. Jag skulle inte heller kunna klara det för att jag skulle känna mig för pressad att skriva ett visst antal sidor per dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *