Författarbesök Ida grupp 8

Jag tyckte det var väldigt kul och intressant när Magnus Tyrgrim var här. Han berättade många nya saker för mig som jag lär mig av. Jag fastnade speciellt för det där med att för att få inspiration till böcker så kollade han sig omkring i verkligheten. Han kollade på hur djur och människor uppförde sig och förhållde sig till varandra. Jag har trott förut att för att kunna bli författare ska man bara kunna få upp en idé i huvudet och sedan bara skriva hela boken utifrån det utan att ha fått idén från något. Det tyckte jag var väldigt intressant och jag kommer att försöka göra så när jag ska skriva en text i skolan. När han inte kom på något att skriva kallade han det för ”skrivkamp” istället för ”skrivkramp”. Det var kul att höra för ibland när jag skriver texter så tar det bara stopp och jag kommer inte på vad jag ska skriva om. Men att då bara börja skriva som Magnus tipsade om ska jag testa nästa gång. Han berättade även att det tog 3 år för en bok att komma ut. Jag tyckte att det var väldigt intressant att få reda på hur lång tid det tar för en bok att komma ut och alla stegen som den måste gå igenom. Det är så många som måste läsa boken innan den säljs ut men det tänker jag aldrig på när jag läser en bok. Jag tänker bara att det är en författare som skrivit boken och sedan gett ut den. Jag tror inte att författaryrket skulle vara något för mig för jag tycker inte att det är så kul att bara sitta ner hela dagarna. Jag tycker mer om att röra på mig och dessutom tycker jag inte att det är så kul att skriva texter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *