Läsprojekt Grupp 3

Böcker vi rekommenderar:
Eldens hemlighet
Den osynliga flickan
Kenzukes rike
Fröken Europa
Världsklass
Petrus och silvertjuvarna
Blåbärshäxan
Trädet och tiden
Robinson Cruise
Robin Hood

Böcker vi inte rekommenderar:
Opaljakten
Svarta kängor med gul söm
Allis med is
Tio över ett
Sixten
En doft av vanilj
Bakom den blå dörren

Vi har lärt oss att kunna läsa olika slaggs böcker under läsprojektet. Böcker som kanske inte alltid har varit spännande utan lugna där det inte händer så mycket. Vi har även lärt oss att reflektera om böcker och diskutera om olika böckers innehåll. Men en väldigt stor sak som vi har lärt oss är att titta på böcker ur olika perspektiv. Ett perspektiv är att försöka leta svåra ord, att försöka hitta ett budskap ur boken eller att leta och försöka hitta olika fakta och försöka lära känna karaktärerna i boken.

Vi tycker att läsprojektet borde fortsätta för de nya fyrorna. Vi tycker att det är bra med läsprojekt för då får elever chans att läsa och hitta hur kul det kan vara att läsa istället för att sitta och spela dataspel och hålla på med sina mobiler.

Saker som vi vill förbättra. Vi tycker att det var bra att ha olika roller som t.ex ordletare, illustratör och textkopplare.Vi tycker att det är bra för då får man variation istället för att göra samma sak. Dessutom blir det andra diskussioner. Annars gör vi den tänkande läsarens hjul hela tiden vilket var väldigt tråkigt. Det var lärorikt att ha hjulet en gång men när man hade haft den tänkande läsarens hjul flera, flera gånger i rad vilket blir långtråkigt. Vi tycker även att man kan få välja böckerna man vill läsa ur några förslag som lärarna ger.

Av: Grupp 3.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *