Läsprojektet – Grupp 10 – Ante

Jag tycker att läsprojektet  är rätt tråkigt och att vi har gjort ungefär samma sak varje gång. Det var inte heller så roligt att vi aldrig fick säga vilken bok eller vad vi kunde göra med boken, att lärarna skulle bara bestämma. Böckerna fick vi aldrig välja vilka vi kunde läsa, även om de var lätt lästa så fick vi inte välja. Alla kanske inte skulle få välja men att vi kunde rösta snabbt eller att lärarna ens lyssnade och försökte.

Det var kanske nödvändigt att ha läsprojektet men det kunde varit bättre. Vi fick olika böcker som kom från olika författare, vissa var väldigt tråkiga eller okej. Det fanns ingen av böckerna jag faktiskt fastnade för. Och det kändes aldrig som något annat hände i läsprojektet. Jag minns inte att jag lärt mig något men jag vet att jag inte har lärt mig något i 6:an.

Om jag hade varit en lärare skulle jag låta eleverna bestämma lite om vilken bok de ville ha på ett demokratiskt sätt. Och försöka variera vad eleverna skulle göra och låta dem ha kul, för de var mycket prat i läsprojektet. Men jag tror inte att det var för att eleverna vägrade att koncentrera sig, utan att det var mycket prat för att de hade tråkigt.  Och att det fungerade för några grupper för att de hade blivit tillsagda några gånger eller för att de inte hade lika tråkigt som andra. Men jag tror inte bara att det var för att de var uttråkade men också för att de bara prata.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *