Magnus Tygrim – Grupp 10 – Ante

Vi hade ett besök av Magnus Tygrim, en författare som skrivit Petrus och Silvertjuvarna. Han kom för att han tyckte att vi hade gjort det så fint med ”ViKanVivillViVågar” och för att han tyckte om att prata med folk som läst hans böker, och se vad de tyckte.

Jag tyckte att han verkade vara en bra författare, för hans bok Petrus och Silvertjuvarna var en väldigt bra bok. Och jag märkte att han ville få sina böker så bra som möjligt för hur han kollade efter stavfel eller saker som inte passade till historian. Han verkade vara en väldigt glad person och ha många ideér och egna tankar. Och se på saker som många andra kanske inte gör. Han berättade om många saker, och hade långa och utförliga svar.

Det verkar vara väldigt kul men ändå lite tråkigt om man tänker på att sitta och inte veta vad man ska skriva. Han berätta om hur han måste kolla mycket på folk eller saker omkring honom. Eftersom han måste se hur olika personer reagerar till olika saker, så han kan få sina karaktärer mer mänskliga och inte ge dem konstiga personligheter som inte fungerar. Det verkar dock lite läskigt eller konstigt att sitta och lyssna och kolla på folk man inte känner. Men man fattar ju varför man gör det.

En av min grupps frågor var: Är någon av dina karaktärer inspirerade av riktiga personer? Han svarade att Petrus, var lite av hur han såg sig själv. Så nyfiken men ändå rädd så att det susade i öronen. Så han hade alltså en karaktär som var från en riktig person, han själv alltså.

Jag vill vara en författare för jag tycker det är spännande och verkar vara ett intressant sätt att leva och se saker. Man får en annan syn på världen på ett annat sätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *