Tankar om läsprojektet – Greta grupp 9

Jag tycker att läsprojektet är ett bra och roligt sätt att lära känna andra, lära sig att läsa bättre (både högt och för sig själv), diskutera med varandra, resonera om böcker och budskap, lära sig olika budskap, lära sig nya ord och skriva bättre för att man är tillsammans och gör olika saker så att man inte tröttnar. Jag tycker att läsprojektet är ett annorlunda sätt att arbeta och därför blir det roligare eftersom att man inte bara sitter och gör samma sak i flera timmar. Man vet liksom aldrig vad man ska göra nästa gång och arbetet har förändrats från år till år. Det finns massa saker man övar sig på och lär sig när vi har läsprojekt som man egentligen kanske inte tänker på. Ibland kan läsprojektet bli högljutt och okoncentrerat. Då störs de runt omkring som faktiskt tar arbetet på allvar så det gäller att alla jobbar som de ska för alla påverkas. Men annars har läsprojektlektionerna varit bra, roliga och lärorika! Jag har lärt mig mycket under de här tre åren som vi har haft läsprojekt. Det har gått väldigt snabbt men jag har lärt mig mycket. T.ex. att ta mer plats i diskussioner, resonera om böckernas budskap istället för att bara läsa igenom böcker och såklart har jag övat på att läsa bättre.

Jag tycker att ni ska fortsätta med detta eftersom att eleverna oavsett ska lära sig detta och därför är det bra att börja öva tidigt och sen ge eleverna mer svåra uppg. desto äldre de blir och så är det ett roligt arbete att kunna jobba tillsammans med andra klasser så att man kan vara med andra och inte bara sin klass. Ofta är parallellklasserna uppdelade men vi har haft turen att vara tillsammans och ha lektioner tillsammans! Och jag tror att det är fler än jag som tycker att grupparbeten är roliga! Men om jag var lärare skulle jag bara ändra på en sak. Och det är att det inte ska vara lika tramsigt som det var när vi gick i fyran och lite femman. Man får vara lite sträng med det för det påverkar ALLA om en är störig och förstör! Men det har varit kul att få ha läsprojekt!

Greta 6a Grupp 9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *