Läsläxa Alexandra

Läxa 1: Efter sida 28, vad tror jag kommer att hända efter sida 28?

 

Jag tror att båten Peggy sue med Stella, mamma, pappa och Michael ombord kommer att bli översvämmad, och att Stella och Michael faller över bord. När mamma och pappa ser det så tror de att de aldrig kommer att få se Michael och Stella igen. Mamma och pappa överlever och de tror fortfarande att Stella och Michael inte överlever, men egentligen överlever de faktiskt. Och de hamnar på en öde ö som de tror är öde. Men där träffar de en man som heter Kensuke. Och de blir väldigt goda vänner! Och de gör allt för att överleva, få Michael och Stella hem igen och så att de självklart kan träffa sina föräldrar igen. Medans Michael, Stella och Kensuke försöker komma på hur de ska lyckas göra allt det, så letar Michaels mamma och pappa ansträngande efter Michael och Stella. Eftersom att de självklart blir oroliga.

 

Läxa 2: Vad tror jag kommer att hända efter sida 48?

 

Jag tror att när Michael simmar där hjälplöst i vattnet, tror att han kommer att drunkna, håller i fotbollen hårt i famnen hoppas på tur och hoppas på att få se Stella eller någon. Så hittar han något att ta sig upp på, så att han får andas ut. Sedan somnar han nästan en stund, och när han öppnar ögonen ser någonting en bit bort som faktiskt verkar vara en ö! När han precis börjat ta sig mot ön hör han något plaska i vattnet bakom… “Å nej, nu blir jag uppäten av en haj!” tänker han och vänder sig om.  men när han gör det så ser han att det inte var en haj utan… “Stella!” Michael börjar simma emot Stella som är ungefär en meter ifrån honom. Han kastar sig lyckligt över Stella med bollen i handen. Sedan säger han till Stella att “ Titta Stella, en ö. “Vi måste simma till ön för att överleva!” Så simmar Stella och Michael till ön. Där de börjar samla på sig saker de behöver till att bygga ett ställe att sova på. När de väl gått och lagt sig hör dem fotsteg utanför. Stella börjar skälla, och då säger Michael strängt till Stella att vara tyst. Helt plötsligt tittar någon in… det är en man “Jag heter Kensuke!” sa mannen “och den här ön är mitt rike.” Michael och Stella blir förvånade, men också glada för att de åtminstone var med en annan människa, som faktiskt verkade snäll. Dagen där på visar mannen Michael och Stella runt på ön. Han visar de en helig plats. Temat på den platsen är gibbonapor. För att i kensukes rike var nämligen just gibbonapan en helig figur. Kensuke lovade Michael att han skulle hjälpa honom och Stella att hitta sina föräldrar..

 

Läxa 3 (Persongranskare)

 

Denna vecka valde jag Michael som karaktär. Jag valde honom just för att det händer mest saker med honom. Det som hände med karaktären/Michael denna vecka var att han simmade och badade så att han blev utmattad, och helt plötsligt kommer mannen/Kensuke fram på ön och viftar med sin käpp och sina armar och skriker något till Michael. Då känner Michael något som bränns så att det gör väldigt ont. Han märker att han blir bränd av en manet! Och han tror att han kommer drunkna…

Om jag skulle träffa Michael skulle jag fråga hur det var att vara utan sina föräldrar så länge, var det riktigt smärtsamt?

CITATET (sida 91)

Då fick jag syn på honom där han dök upp i skogsbrynet. Han skrek något åt mig och viftade med käppen. I samma ögonblick kände jag det, en brännande, stickande känsla i nacken. Och sedan på ryggen, på armarna … En stor genomskinlig manet låg i vattnet alldeles intill mig. Den sträckte sina långa tentakler efter mig. Jag försökte simma undan men den följde efter. Den jagade mig. Nu brände det till i foten. Smärtan var outhärdlig. Den fortplantade sig genom hela kroppen som en elektrisk stöt och jag kände hur jag blev alldeles stel. Jag försökte ta mig mot stranden, men jag kunde inte röra mig. Armar och ben var förlamade. Jag sjönk, och jag kunde inte göra något åt det. Ovanför mig förberedde maneten sig på att avsluta sitt verk. Jag skrek, och fick munnen full med vatten. Jag hostade hjälplöst. Nu skulle jag drunkna, men jag brydde mig inte om det. Det enda jag ville var att smärtan skulle försvinna. I döden skulle jag inte känna den längre.

 

Läxa 4: Ordletare

 

wordsearch.com/puzzle/300538/

https://the

 

Läxa 5: Textkopplare

 

Text-själv                                                                         Text-text

Michael och Kensuke tände på en STOR eld/brasa         Michael och Kensuke tände

för att locka på båtar.                                                        på en STOR eld/brasa för

——————————————————————–        att locka på båtar.

Jag var på brandstationens dag eller vad det nu heter.   ————————————–

Då fick jag prova att släcka en ganska stor eld i en bal-  Jag tänker på boken Robin-

ja med en brandsläckare.                                                 son Cruse när han också

                                                                                         försökte locka på båtar med

                                                                                         eld/en stor brasa.

 

Text-världen

Kensuke och Michael målar på

snäckskal.

———————————————–

Jag tänker på ämnet bild.

Då brukar man ibland få rita/måla på

andra saker än papper.

T.ex snäckskal.

 

Läxa 6: spågumman

Jag tror att Nils Karlsson Pyssling kommer att bli upptäckt av Bertils föräldrar. Och att de kanske blir rädda för honom. Men när Bertil berättar allt så förstår hans föräldrar att det inte är någon fara. Efter det så erbjuder Bertils föräldrar Nisse att få bo uppe hos dem istället. Eftersom att där de bor är det ju som ett normalt hem. Men Nisse sa att han inte ville det, eftersom att Bertil och han har fixat så mycket nu. Då förstod inte riktigt Bertils mamma och pappa, för att de hade ju inte varit hemma hos Nisse. På grund av det föreslog Nisse att dem kunde komma och hälsa på. Men då undrade Bertils föräldrar hur i hela världen de skulle komma in där. Då förklarade Bertil vad man behövde göra. Hans föräldrar blev lite tveksamma men provade. Och det funkade ju såklart. Bertils föräldrar blev skockade, men de tyckte att det var väldigt trevligt att hälsa på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *