Läsläxa 16/5-18 Pa-ibou

Det började med att Tim och Sofia skulle hämta Maja från dagis och när de var vid Sofia hus sa Tim att han hade glömt sin mattebok. När Tim skulle hämta sin mattebok i skolan frågade Maja, ”var är Tim? vill till Tim!” och sprang iväg. Det fanns två dörrar som var vid slutet av korridoren. På ena stod det ”Materialrum” och på den andra stod det ingenting. Sofia skrek till Maja att stanna men Maja fortsatte att springa. När Maja kom fram till dörren ropade hon ”Hokus Pokus” och öppnades dörren det inte stod någonting på. När Tim hade hämtat sin mattebok frågade han varför Sofia satt på golvet och var Maja var. De gick fram till dörren och skrek ”HOKUS POKUS” och dörren öppnade sig och då sprang Tim och Sofia in genom dörren. När de kom in till Englamark såg de att allting var annorlunda. De hörde en kraxande röst som de undrade var den kom ifrån. Sedan kom de till en vägvisare av trä och tittade upp. Där satt en örn som heter Pokus. Han berättade att Englamark var ett lycklig land en gång i tiden, men när Xenica började bestämma, blev allting dåligt. Pokus berättade också att Xenica har tagit Maja och satt henne i fängelsehålan. Xenica tog Maja för att hon  ville ha en halv människa och en halv trollkarl. På väg till fängelsehålan mötte de ett troll som ville antingen äta upp eller ge de till Giantus som present. Hon frågade om de var inbjudna på ett  kalas men de var de inte. Tim, Sofia, gnomerna, frynglarna, Giantus och Frazie gick till Vampyrberget för att rädda Maja. Tim, Sofia och Bakke gick till fängelsehålan medan gnomerna och frynglarna skulle till slottet. Tim, Sofia och Bakke hade de tre nycklarna och de lyckades att öppna dörren. När de var i fängelsehålan så gick de in och såg Maja sova med någon annan. De väckte Maja och hon sprang fram till Sofia och kramade om henne hårt. När de gick ut så stod Adolf utanför och ville ta de. I slutet hämtade Tim och Sofia Maja och sedan gick de hem.

Det är två budskap med boken tycker jag:                                                                  Budskap 1: Man ska inte lita för mycket på vad människor lovar för att folk lovar mer än vad de håller. T.ex när Xenica lovade alla i Englamark att de skulle få saker men när Xenica fick makten höll hon inte sina löften.                                                            Budskap 2: Man ska samarbeta med människor om man behöver hjälp med något. Tim och Sofia samarbetade med gnomerna, Giantus, Fraize och frynglarna för att rädda Maja och fånga Xenica.

Ett svar på ”Läsläxa 16/5-18 Pa-ibou”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *