Läsläxa 12 Adam chahine-sammanfattning

 

sammanfattning av Elin och Erik

 

Jag har läst boken Elin och Erik av Svante Björkum.

Den handlar om en kille och en tjej som är ett par.Boken börjar med en tjej som tyckte att hon var ful,kort och hon går i fjärde klass.Tjejen hette Elin. Elin var tio år.Ingen i klassen ville va med Elin.I Elins klass så  hade dom ett disko. Elin hade ingen att dansa med.

 

Efter fem minuter så kom en tjej som går i samma klass.Elin gillar inte henne den tjejen började bråka och Elin blev arg och fick ett rött ansikte den ena tjejen sa hon kommer bombas hon är jätte röd i ansiktet. Fröken kommer in till diskot och säger att diskot är över fröken sa så här- om ni inte håller sams så blir det inget disco! Alla elever blev ledsna och alla elever började säga att det var Elins fel men det fanns en elev som inte skild på Elin den tjejen sa att det var allas fel ingen lyssnade på den tjejen. Sedan blir Elin arg och skolkar och går hem.  

budskap-   Jag tror att dom har gjort boken för att kompisar bugar bråka men sen blir sams. Och det finns personer som själv tycker att man är ful och kort. Och man gör den här boken för att man inte ska tycka så för om man kanske  är ful på utsidan så är man fin i insidan och för att om man inte har vänner så kommer man alltid få en men det kan ta tid.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *