läsläxa 13 sidon

läxa 13 sammanfattning

Boken handlar om en flicka som heter Kristin och hennes klass. I hennes klass går bl a Petrus, Martina, Josefin, Maryam, Serkan, Tobbe och Billy. Deras lärare heter Eva. I början av boken så frågade de flesta i boken om när de skulle börja arbeta med europa. Då svarade alltid Eva att de måste vara tjugofyra stycken i klassen. En dag så börja Billy i klassen då blev de tjugofyra och kunde börja med europaresorna den första som åkte var Serkan han åkte till Danmark. De hade fått europa böcker där de ritade vad som passade om det som personen som åkt berättat. Tiden går och alla har åkt förutom Billy. Eva har frågat honom flera gånger men han har alltid vägrat. Eva har sagt att de måste göra alla tjugofyra resor. Billy vägrar så när ingen ser så puttar Eva ner Billy i  en luckan. När Billy kommit tillbaka så ser man att han har gråtit. Billy kommer inte på några dagar och sen så kommer hans bröder Eva ber de att ge honom grupp rumsnyckeln som en förlåtelse och komma till skolavslutningen och ge nyckeln om han förlåter henne. Efter skolavslutningen fikade de föräldrarna och eleverna . på kvällen samma dag så hade de en klassfest och Billy kom på klassfesten. På klassfesten så kom Evas son ut från grupprummet. Då berättade Eva att hon haft en annan klass i ett annat land. En dag så bytte det landet ledare och de fick undervisa på ett annat sätt. Hon träffade en gång en man som gett henne den där klockan och han berättade att man kunde resa runt i europa. Om inte alla i klassen rest så kunde inte de resa hem. Jag tror att bokens budskap är att man ska lära sig geografi och om världen.

Jag ger boken p

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *