Läsläxa 13 Sammanfattning

Läxa 13 Sammanfattning

Den här boken handlar om fröken Eva och om det magiska grupprummet. Den handlar även om Kristin och hennes kompisar i 5A. Den handlar också om europa och om barnen i 5A som åker till olika länder i europa. Och alla tycker att Eva är lite konstig. Och de måste vara exakt 24 stycken elever annar händer något hemskt. När ett barn kommit tillbaka från sin resa så berättar de för hela klassen om vad som hände. Först så åkte Serkan till Danmark. Och hela klassen fick anteckna och rita det som Serkan berättade. Och sedan så blev Eva konstigare och konstigare. Till exempel hon gick aldrig ut ur klassrummet. Och hon sa många gånger att de måste vara 24 stycken i klassen. Och lite senare i boken så får klassen veta att Evas pojke bor i grupprummet. Och de tror att hon lever där inne. I slutet av boken så vill Billy inte åka på sin resa. Så hon anordnar en klassfest då så hoppas hon att Billy ska komma. Och han kom till klassfesten och åkte på sin resa. Sen när han kommit tillbaka till klassrummet så åkte Eva och hennes son iväg.

 

Budskap

Jag tror att budskapet med boken är att lära sig geografi. Och att man alltid ska lita på varandra. Och att man inte ska bedöma någon på hur den ser ut.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *