Sagas läsläxa

Idag ska jag sammanfatta boken Sixten. Det handlade mest om Sixten. Men det handlade om hans pappa och Jonte också. Jonte älskar att kolla på film och att skriva dikter. Sixtens pappa är väldigt överbeskyddande. Jonte tänkte att om han hade en tjej så skulle han ha annat att tänka på. Sixten visste att hans pappa inte skulle tycka att det var en bra ide. Därför så kollade de i tidningar där det fanns tjejer som letade efter en kille. De hittade en tjej. Jonte skrev ett brev till henne. Första gången så fixade de bio åt de. Men eftersom att hans pappa inte visste om att han hade en dejt med någon annan så blev det lite galet. Andra gången så trodde han att det var en tjej som skulle laga tvättmaskinen. Efter ett tag så berättade de för Sixtens pappa hur det låg till. Så det gick ju bra till slut!

Ett budskap i boken var att man inte kan bestämma över kärleken. Ett till budskap i boken är att vänner är viktiga. Man måste ta vara på sina vänner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *