Författarbesök Magnus Tyrgrim (Sofia Grupp 3)

Jag tyckte att författarbesöket var väldigt intressant och roligt. Det tyckte jag för att man fick reda på en massa olika saker om Magnus Tyrgrim men man fick även lära sig hur man skriver en bok och hur det går till när man ger ut en bok.
Jag fastnade för när han berättade om hur man bygger upp en bok. Hur man använder sig ut av den dramatiska kurvan. Den dramatiska kurvan betyder att man ska växla bland spännande och lugna stunder i boken. Det fastnade jag extra för.
Det som var nytt för mig som han berättade var hur en bok produceras, alltså hur det går till innan boken är färdig att publiceras. Först sa han att han läste boken själv, sen tvingade han sina grannar att läsa den, sedan var det ett bokförlag med några personer, efter det en lektör, därefter tillbaka till förlaget och till sist till redaktören igen. Därefter var boken redo att publiceras om de som hade läst boken tyckte att det var en bra bok som kunde säljas bra och mycket.
Jag tror att författar yrket skulle vara något för mig. Jag älskar att skriva och hitta på historier och berättelser. Dessutom så läser jag mycket och jag tycker väldigt mycket om böcker. Jag försökte att skriva några små historier när jag var mindre och då tyckte jag att jag hade lyckats väldigt bra. Så jag tror att författar yrket skulle passa bra för mig.

Av: Sofia 6a

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *