Författarbesöket Magnus Tyrgrim – Grupp 9

Jag tyckte att det var väldigt roligt och annorlunda att en författare kom till våran skola för att träffa oss och berätta om författaryrket eftersom att det är ett yrke som är väldigt speciellt och intressant, enligt mig, därför var det roligt att få veta mer om både yrket och om honom. Vi fick många bra svar från Magnus Tyrgrim som gjorde att man fick en bild av hur det var att vara författare. När vi förstod att han skulle besöka oss kom det upp en massa frågor som jag inte hade tänkt på innan och det dök upp fler och fler desto mer jag tänkte på yrket och hans egna bok Petrus och Silvertjuvarna. Han berättade många intressanta saker b.la. så läste han lite ur sin nya bok, berättade om vad han tjänade och vad han fick sina idéer ifrån. Men det jag fastnade för mest var att det tar jättelång tid för en bok att bli klar från att den ska skrivas till att den ska stå i hyllorna på bokaffärer. Det tog nästan 3 månader för boken att bli färdigskriven och ungefär 2 år innan den var helt klar. Runt 20 personer måste läsa igenom boken innan den får släppas. Det är grannar, familjemedlemmar, bokförlag m.m. Och sen kanske boken inte ens får släppas därefter. Jag skulle nog inte kunna jobba som författare eftersom att det underbara yrket skulle förändras för mig. Jag skulle bli stressad och pressa mig själv, tvingas skriva klart boken till en viss tidpunkt, börja skriva vad andra vill att jag ska skriva istället för att skriva vad jag vill och bli arg på mig själv om boken inte blir helt perfekt. Jag skulle göra skrivandet till en tråkig och stressande ”aktivitet” istället för att det skulle vara lika kul som det egentligen är! Men jag kommer absolut att fortsätta skriva små texter då och då men jag skulle nog inte klara att leva på författaryrket. Då skulle jag vara tvungen att ha ett annat jobb på sidan som skulle vara stressigt det också. Jag är väldigt imponerad på författare! Jag har lärt mig mycket om yrket och om Magnus Tyrgrim, tack för besöket Magnus!

Greta 6a grupp 9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *